Soms heb je comfort-food nodig. Deze pompoensoep maakt je warm van binnen. Romig, lekker én gezond!
Lunch/Hoofdgerecht voor 4 personen
Ingrediënten
1 biologische pompoen in blokjes
2 uien
1 grote aardappel
1 flinke wortel
1 liter kruidenbouillon van 2 blokjes
1 dessertlepel geraspte gember of gembersiroop
2 laurierblaadjes
3 kruidnagels
1 klein snufje chilipoeder
1 theelepel kerriepoeder
1 theelepel komijnpoeder
peper en zout
Korianderblaadjes naar smaak
evt. 1 dessertlepel crème fraîche
Bereidingswijze
Breng de bouillon aan de kook. Snijd de pompoen in blokjes (biologische pompoen hoef je niet te schillen, wel even goed wassen), de uien, aardappelen en wortel in grove stukken en doe in de pan. Voeg de geraspte gember, laurier, kruidnagel, chilipoeder, kerrie en komijn toe. Laat dit een klein half uurtje zachtjes pruttelen. Verwijder de laurierblaadjes en mix de soep met een staafmixer fijn. Breng op smaak met de korianderblaadjes en crème fraîche.
Eet er eventueel een plak zelfgebakken bananenbroodmet roomboter bij. Natuurlijk kun je ook kiezen voor een snee spelt- of zuurdesembrood (verkrijgbaar bij de meeste bakkers).