Fysiek, emotioneel en mentaal in evenwicht

Blog Post

Flatbread met broccoli, Parmezaan en zongedroogde tomaten

Barbara Boendermaker-Merkelbag • 26 april 2019

Heb jij ook zo'n trek in een hartig extraatje? Duik dan vlug de keuken in. Snel, gezond, lekker én simpel. Wat wil je nog meer?
Lunch-, bijgerecht (8 stuks)

Ingrediënten

250 gram broccolirijst (makkelijk zelf te maken maar ook kant en klaar te koop)
60 gram geraspte Parmezaanse kaas
50 gram amandelmeel
15 gram lijnzaad
35 gram fijngehakte walnoten
20 gram sesamzaad
1 fijngehakte teen knoflook
mespuntje chilipoeder
peper en zout naar smaak
1 flinke eetlepel (diepgevroren) basilicum

3 geklutste eieren
30 ml olijfolie

5 á 6 zongedroogde tomaten (op olie) in kleine stukjes

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 200°C

Snijd de broccoli in kleine roosjes en was deze goed. Maal de roosjes fijn in de keukenmachine. Voeg Parmezaanse kaas, amandelmeel, lijnzaad, walnoten, sesamzaad, knoflook, chilipoeder, peper, zout en basilicum toe en meng dit goed door elkaar.

Roer vervolgens de eieren en olijfolie door dit mengsel en tot slot de zongedroogde tomaten. Bekleed een bakplaat met bakpapier en verspreid het mengsel in een gelijkmatige laag van ongeveer 1/2 cm. dik over de bakplaat.

Plaats het geheel 30 minuten in de voorverwarmde oven. Laat even afkoelen en snijd het flatbread met een pizzasnijder in 8 stukken.

Heerlijk bij een salade of als gezond en voedzaam alternatief voor de boterham.

Flatbread over? Bewaar het in een goed afgesloten bakje in de koelkast.

door Barbara Boendermaker-Merkelbag 12 augustus 2019
Moet jij ook zoveel? Van wie moet dat eigenlijk en moet het echt en waarom? Of wil je gewoon van alles en voelt dat soms als moeten?
door Barbara Boendermaker-Merkelbag 12 juli 2019
Een heerlijke salade in Oosterse sfeer. Snel en simpel. Met stokjes eten mag, maar hoeft natuurlijk niet. Geniet ervan.
door Barbara Boendermaker-Merkelbag 5 juli 2019
We hebben allemaal een comfortzone. In die zone vind je alles waar je van houdt, waar je je vertrouwd mee voelt, wat je kent, wat je al kunt en wat je al weet. Je zou wel gek zijn als je daar weg gaat. Of toch niet...
door Barbara Boendermaker-Merkelbag 1 april 2019
Boven jezelf uitstijgen. Is dat nu echt nodig? Of slaan we juist daar de plank volledig mis...
door Barbara Boendermaker-Merkelbag 12 maart 2019
Wat doet een integraal leefstijl- en vitaliteitscoach eigenlijk? Dat wil je nu wel eens weten. In deze blog mijn antwoord.
door Barbara Boendermaker-Merkelbag 31 oktober 2018
Wat ruikt het lekker. Wat eten we? Kabeljauw met héél veel groenten. Gezond smullen dus.
door Barbara Boendermaker-Merkelbag 1 september 2018
Mjammie! Een plak bananenbrood maakt jouw dag weer goed! Lekker bij de koffie en een goed gesprek, of bij de pompoensoep!
door Barbara Boendermaker-Merkelbag 1 september 2018
Soms heb je comfort-food nodig. Deze pompoensoep maakt je warm van binnen. Romig, lekker én gezond!
door Barbara Boendermaker-Merkelbag 1 september 2018
De maatschappij verlangt steeds meer van ons. Soms ten koste van onze gezondheid. We moeten de verantwoordelijkheid over ons eigen geluk in eigen hand nemen.
door Barbara Boendermaker-Merkelbag 1 september 2018
Na een zoektocht heb ik mezelf weer gevonden. En als Integraal Leefstijl- en Vitaliteitscoach kan ik ook jou daarbij helpen.
Share by: