Heb jij ook zo'n trek in een hartig extraatje? Duik dan vlug de keuken in. Snel, gezond, lekker én simpel. Wat wil je nog meer?
Lunch-, bijgerecht (8
stuks)
Ingrediënten
250 gram broccolirijst (makkelijk zelf te maken maar ook
kant en klaar te koop)
60 gram geraspte Parmezaanse kaas
50 gram amandelmeel
15 gram lijnzaad
35 gram fijngehakte walnoten
20 gram sesamzaad
1 fijngehakte teen knoflook
mespuntje chilipoeder
peper en zout naar smaak
1 flinke eetlepel (diepgevroren) basilicum
3 geklutste eieren
30 ml olijfolie
5 á 6 zongedroogde tomaten (op olie) in kleine stukjes
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 200°C
Snijd de broccoli in kleine roosjes en was deze goed. Maal de roosjes fijn in
de keukenmachine. Voeg Parmezaanse kaas, amandelmeel, lijnzaad, walnoten,
sesamzaad, knoflook, chilipoeder, peper, zout en basilicum toe en meng dit goed
door elkaar.
Roer vervolgens de eieren en olijfolie door dit mengsel en tot slot de zongedroogde tomaten. Bekleed een bakplaat met bakpapier en verspreid het mengsel in een gelijkmatige laag van ongeveer 1/2 cm. dik over de bakplaat.
Plaats het geheel 30 minuten in de voorverwarmde oven. Laat even afkoelen en snijd het flatbread met een pizzasnijder in 8 stukken.
Heerlijk bij een salade of als gezond en voedzaam alternatief voor de boterham.
Flatbread over? Bewaar het in een goed afgesloten bakje in de koelkast.